2017. július 3., hétfő

Gluténmentes joghurtos pillefánk

Nálunk vacsorára készült, mert a fiuk szeretnek édeset vacsizni, főleg olyat, ami hamar készen van. Bár most elégedetlenek voltak, mert meg kellett várniuk a fotózást, nem láthattak rögtön neki, ahogy kisültek. Nagyon finom, könnyű, nagyon egyszerű fánkok készültek. Ajánlom azoknak, akik gyorsan valami finomat akarnak az asztalra tenni. Egyáltalán nem lehet megállapítani, hogy gluténmentes. A recept ötletét Egycsipet blogjáról vettem.



Hozzávalók:
2 tojás
125 g natúr joghurt
2 cs vaníliás cukor
2 evk porcukor
fél csomag sütőpor

Az olajat (inkább kisebb, mélyebb edényben javaslom melegíteni az olajat, hogy a fánkok tudjanak benne megfordulni, és ne halmozzunk sok fánkot bele egyszerre, csak párat, mert nagyot nőnek és kell a hely nekik) odatesszük melegedni. Én a 12 fokozatos tűzhely 8 fokozatán melegítettem, majd mikor már forró lett visszavettem 6-7-re, mert nem szabad megégjenek a fánkok. A tojást, joghurtot, cukrokat összekeverjük kézi habverővel, majd hozzáadjuk a sütőporos liszteket. Egyneművé keverjük. Rögtön süthető. Két kiskanál segítségével gombócokat dobunk az olajba, olyan diónyi mennyiséget véve a kiskanálra. Maguktól megfordulnak, ill. a végén ide-oda forognak az olajban, szép aranyszínűre sütjük őket és papírtörlőre szedjük. Mikor mind kész, meghintjük porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...