2017. január 21., szombat

Egyszerű zabpelyhes kenyér

Ezt a kenyérreceptet már sokszor megsütöttem, most sem csalódtam benne. Csak össze kell kavarni a hozzávalókat, nem kell hosszadalmasan gyúrni, a benne lévő teljes kiőrlésű liszt, magok és zabpehely miatt pedig nagyon finom ízű, zamatos kenyér lesz a végeredmény és nem hátránya, hogy gyorsan készen van.



Hozzávalók:
250 g teljes kiőrlésű liszt
100 g zabpehely (lágy)
70 g magkeverék 
(én úgy szoktam hogy lenmag, napraforgómag és szezámmag keveréket készítek)
1 tk só
1 csomag száraz élesztő
350 - 400 ml langyos víz

A liszteket és a zabpelyhet, meg a magkeverék egy részét (két evőkanálnyi kivételével) összekeverjük, beletesszük a sót. A meleg vízbe beleszórjuk az élesztőt és a keverékhez öntjük. Egy fakanállal eldolgozzuk, a keveréknek kenőcsös, lágy állagúnak kell lennie, nem egy tipikus kenyértésztának néz ki. De jó lesz így. Egy kenyérformába kanalazzuk, a tetejét elsimítjuk (vizes kanállal) és megszórjuk a félretett magkeverékkel.
Hagyjuk kelni, amíg el nem éri a forma tetejét. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 50 percig sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...