2016. július 8., péntek

Levendulás szénhidrátcsökkentett sárgabarackos fordított sütemény

A fényképezésben mai napig nem vagyok nagyon ügyes, de remélem elnézitek nekem, vagy ennek ellenére is kedvet kaptok néha a receptjeim elkészítéséhez. :) Finom sütemény a méltán sztárolt sárgabarackkal. Nekem a gyümölcsök a mindenem, bárcsak többet ehetnék belőle, sajnos a 120g-os ch diétában nagyon meg kell gondolni mikor és mit eszek, és sokszor nem fér bele a gyümölcs. Ilyenkor sajnos át is hágom a keretemet, de ti ne tegyétek, soha nem biztatnálak rá. Ebben a süteményben az a jó, hogy nagyon finom szaftos, alig van benne ch és benne van a gyümölcs íze. A levendula is érződik enyhén és így a jó, mert nem szappanízű süteményt szerettem volna :)




Hozzávalók:
2 doboz natúr joghurt (darabja 125g)
3 tojás
2,5 evk negyedannyi édesítő (ízlés szerint lehet kevesebb is)
4 evk (35g) kókuszreszelék
3 evk (30g) kókuszliszt
1 evk (10g) bambuszrost
1 tk sütőpor
3 evk cassava gari
fél tk (2g) konjak liszt
tonkabab és 1 pici levendulavirág
6 db nagyobbacska sárgabarack
2 evk eritrit

A barackokat megmossuk és szeletekre vágjuk. Az eritritbe belemorzsoljuk a levendula virágot. A barackok szeletekkel kirakjuk egy kerek alakú szilikon tortaforma alját és megszórjuk a levendulás eritrittel. A tésztához a joghurtot, tojást és édesítőt habosra keverjük, beleszórjuk a liszteket és alaposan elkeverjük. A masszának sűrűnek, nehezen folyónak kell lennie. Én tonkababbal ízesítettem, mert nagyon szeretem ezt a fűszert, de lehet vaníliával, citromhéjjal is, vagy amit ti szerettek. A tésztát ráöntjük a barackra, elegyengetjük és előmelegített 170 fokos sütőben szilárdulásig sütjük. Mikor megsült, kiborítjuk a tepsiből, úgy, hogy  a barack kerüljön a tetejére. Teljesen kihűlve az igazi. :)

A teljes süteményben kb. 55 g szénhidrát van. Attól függően, hogy hány szeletre vágod, osztható a ch tartalom.

A Facebook-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...