2016. július 16., szombat

Extra ropogós gluténmentes kenyérrudak

Csak úgy sütöttem rágcsának a fiuknak. Nagyon finom ropogósak lettek, melegen is, de ahogy hűltek egyre inkább, csak teljesen nem volt alkalmuk kihűlni :)
Ha neked más kenyérliszt vált be, használd azt nyugodtan, de lehetőség szerint adj hozzá tápióka keményítőt és az olvasztott zsiradékot se hagyd ki, mert ezek kellenek a ropogóssághoz, szerintem.


Hozzávalók:
150 g Nutri Free mix per pane
50 g Nutri Fibra liszt
30 g tápióka keményítő
1 tk só
1/3 friss Budafoki élesztő
1 kockacukor
1 tk fiber husk (utifűmaghéj)
250 ml víz
30 g olvasztott margarin

A kenéshez egy kis olvasztott margarin és nagy szemű dekor só, vagy magok.

A tésztához az élesztőt felfuttatom a cukros vízben, hozzáadom a fiber husk-ot is, a liszteket tálba mérem, hozzáadom az élesztős vizet és dagasztani kezdem, mikor összeállt, hozzáadom az olvasztott margarint és alaposan, simára dagasztom a tésztát (robotgép spirál karjával). A tészta ragacsos, kenőcsös, nehezen lehet majd nyomni, szóval ne legyen nagyon híg, de ha betartjátok a receptet nem is lesz. Egy csészébe teszek egy habzsákot vagy amit használsz (én az Aldiban kapható eldobható, vastag műanyag habzsákot használom, nem mindig lehet kapni, csak kampányszerűen) és beleteszem a tészta felét, úgy, hogy kicsit kiolajozom a zacskót belül. A csésze azért kell, mert így nem kell tartani a zacskót, hanem mindkét kezünk használhatjuk a tészta lapátolásához. A zacskó végére kb. 0,7 cm-s lyukat vágok és hosszú ropikat nyomok egy sütőpapíros tepsire. Fél órát vagy 20 percet hagyjuk kelni (megnőnek), lekenjük őket sütés előtt olvasztott margarinnal és megszórjuk dekorsóval, vagy szezámaggal, és előmelegített 200 fokos sütőben hamar pirosra sütjük őket. Két tepsi lett ebből az adagból és nem túlzok, egy órán belül el is fogyott. 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...