2016. április 4., hétfő

Fűszeres paradicsomban sült cukkini (gluténmentes, tojásmentes, tejmentes)

Egy egyszerű hétköznapi ebéd. Én nem annyira rajongom a húsért, ezért sokszor készül valami egyszerű zöldséges étel. Ennek a mintájára készült most cukkinival, mert padlizsánom nem volt itthon, de meg kell állapítanom, bár nem volt ez rossz, padlizsánnal az igazi. 


Hozzávalók:
2 db kisebb cukkini
5 g parmezán sajt
1 kis doboz (300 ml) paradicsomlé
fokhagyma, só, bors, bazsalikom ízlés szerint

A cukkiniket apró kockákra vágjuk és egy tepsibe tesszük. Ráöntjük a paradicsomlevet, ráreszeljük a fokhagymát, sózzuk, fűszerezzük és összekeverjük. A végén belereszeljük a parmezán sajtot és azzal is összekeverjük. 180 fokon 40 percet sütjük. A lé szépen besűrűsödik és egy finom szaftos egytálétel lesz az eredmény. Lehet rizzsel és bulgurral is enni, de finom kenyérrel is kitunkolhatjuk a szaftot.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...