2015. szeptember 12., szombat

Hokkaido tök curry (paleo, gluténmentes, tojásmentes)

Nagyon megszerettem ezt a zöldséget, mert nem édes, viszont tartalmas, finom, és jól fűszerezhető





Hozzávalók:
2 kicsike hokkaidó tök
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evk kókuszolaj
1/2 tk curry
1/2 tk gyömbérpor
1/4 tk pirospaprika
só, bors
2 dl kókusztej (sűrű)
1 evk tökmagolaj (elhagyható)

A kókuszolajon a hagymát kis sóval megdinszteltem, majd a fokhagymát is rádobtam. Pikor már puhának tűnt, beleszórtam a fűszereket, sót, és borsot, egyet kavarintottam rajta, majd a tököt is beleszórtam, amit előzőleg magtalanítottam és felkockáztam. Felöntöttem kb. 1,5 dl vízzel (nem kell sok, éppen annyi, amennyiben megfő a tök), kicsit főztem, míg a tök megpuhult, kb. 10 perc és felöntöttem a tejjel. Lehet bele tenni egy evk nyílgyökérlisztet, sűrítésnek, nekem nem hiányzott. Egyet forraltam és a végén belekevertem a tökmagolajat.

Nagyon-nagyon finom volt, másnap meg talán még jobb.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...