2015. július 21., kedd

Gluténmentes mikrós zsömle

Tudom-tudom, hogy nem ez a gasztronómia csúcsa, de én hálás voltam ezért a receptért, mert néha nagyon kellene egy friss péksütemény, de épp nincs kéznél. Olyankor jól jön ez a három perces, összekever és süt recept. Ábelnek, a fiamnak nem jön be annyira, mint a normál módon sütött péksütemény, amit meg tudok érteni, de azért mogyorókrémmel el tudja fogyasztani reggelire :)






Hozzávalók
1 tojás
3 evk víz
1,5 evk gluténmentes liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 nagyon szűk evk utifűmaghéj


A fentieket összekeverjük egy kis méretű szuflé formában és 3 percre 800 W-ra betesszük a mikróba. Mikor készen van, azonnal kiborítjuk és sütőrácsra tesszük az aljával felfelé. Mikor kihűlt tökéletesen szeletelhető és finom. Melegen van egy kis "tojás szaga", de a kihűléssel ez megszűnik. Most magokat szórtam a tetejére, de azok lesülyedtek az aljára, úgyhogy nem nagyon érdemes :)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...