2015. március 2., hétfő

Szénhidrátszegény túrópalacsinta (IR barát, cukormentes)

A recept akkor gluténmentes, ha gm zabpehelylisztet használsz hozzá. Nekem nem olyan volt itthon, ezért nem írtam, hogy gluténmentes. Ugyanez a recept megvan már a blogon gluténmentes verzióban, akinek az kell, ITT találja :). Ez viszont alakbarát, cukormentes és a kalóriatartalma sem eget verő. És nagyon finom, könnyű második fogás egy krémleves után, vagy csak egyszerű vacsora. Nálunk a fiuk nagyon szeretik, többnyire juharsziruppal, vagy gyümölcsöntettel, vagy lekvárral.


Hozzávalók:
250 g túró
4 tojás
1 kis doboz tejföl
180 ml víz
2 kiskanál negyedannyi édesítő
4-5 púpozott evk zabpehelyliszt
1 kiskanál sütőpor, vagy szódabikarbóna
1 evk vanília aroma, vagy bio citromhéj
2 evk olvasztott kókuszolaj

A legegyszerűbb a turmixgépben, vagy az aprítógépben kikeverni a tésztát. A liszt kivételével mindent tegyünk bele és a végén kanalanként adagoljuk hozzá a lisztet. A palacsinta tésztánál sűrűbb, de folyós állagúnak kell lennie a masszának. Nagyon lassú tűzön érdemes sütni, az első sütés előtt kikentem a sütőt kókuszolajjal, a többinál nem kellett. Egyáltalán nem ragadt le és nagyon könnyű volt megfordítani, mert kicsik voltak. Itt nem célszerű nagy palacsintákat készíteni, hanem amerikai palacsinta méretűeket csöpögtettem a sütőbe. 
Üresen is finom, nekem úgy is nagyon ízlett.

A teljes adag szénhidráttartalma kb: 100 g lassú felszívódású CH

4 megjegyzés:

Zsófia írta...

Kedves Boglárka, megpróbáltam elkészíteni a palacsintát, de katasztrófális lett az eredmény (sült szélű vajkrém). A kis doboz tejföl mennyi dl jelent, illetve a kiskanál az kávés vagy teás kanalat jelent a sütőpornál?
Köszönöm
Zsófi

Bokor Boglárka írta...

Kedves Zsófia! Annyira sajnálom :( A tejföl 175 g-ot jelent, a dobozra ez van írva. Azt tapasztaltam, hogy néhányan egészen normális, nagy palacsintákat próbáltak sütni belőle, de az sztm nem működik. Ezek egészen kicsi, kör alakú palacsinták (egy kistányér van alattuk). Fontos még, hogy lassú tűzön süssük, mert akkor sül át. A sütőpor egy teáskanállal lett kimérve. Remélem még egyszer megpróbálod és pozitív tapasztalataid lesznek.

Névtelen írta...

Nekem is katasztrofálisan sikerült, pedig szinte evőkanálnyi méretű palacsintákkal próbálkoztam a végén már, a legkisebb lángon sütve, de kívül odaégtek, belül nyersek maradtak. Ment az egész a kukába, kár az alapanyagokért. Valami nem stimmel az arányokkal a receptben.

Bokor Boglárka írta...

Sajnos teljesen igazatok volt, kifelejtettem a recept leírásból a tojást, azért nem működött a recept. Javítottam és bocsánatot kérek azoktól, akik kipróbálták és nem sikerült nekik.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...