2014. augusztus 24., vasárnap

Gluténmentes túrós-kakós márványozva

Gyorsan kellett valami finomat sütnöm, Ábris, a legkisebb fiam nem sok időt engedélyez nekem a konyhában. A túró adott volt, gondoltam sütök egy búvártúróst, de aztán nem volt türelmem a receptet követni, meg nem is volt itthon Schar lisztem, így kreáltam egy teljesen újat. Nagyon finom és nagyon egyszerű sütemény. Mivel menet közben alakult a sütemény, mindent jegyeztem és a tészta állagát figyelve állítottam össze, ezért a kanalas mértékegység




Hozzávalók:
2 közepes tojás
6 evk barna cukor
10 evk tej
1,5 púpozott evk kókuszolaj, hidegen (így jóval több, mint másfél kanál olvasztott)
3 evk kakaópor
10 evk Olds millers liszt (amarántos, de bármilyen mással is jó, sztm, akár kukorica és rizsliszt keverékével is)
1 púpos kávéskanál sütőpor

Túrós részhez:
350 g túró
1 tojás
4-5 evk barna cukor
2 púpos evőkanál tejföl

A tojásokat felverem a cukorral, beleteszem a tejet és a kókuszolajat, majd a szárazanyagokat. Fényes, kenőcsös, de folyékony tésztát keverek belőle és beleöntöm egy 30x20-as tepsibe. A túrós részhez összekeverem a hozzávalókat, a tészta tetejére kanalazom és egy villával jó sokáig kevergetem, márványosra húzom. 180 fokon előmelegített sütőben kb. 30 percet sütöm (tűpróba).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...