2014. június 7., szombat

Málnás-kókuszos kevert süti (paleo)

Egyszerű sütemény, szénhidrátszegény, diétás, gluténmentes, bármelyik vasárnap délelőttre. 5 perc elkészíteni és még 20 perc a sütés. Kókuszrajongóknak ajánlom. :) Természetesen bármilyen más gyümölccsel kipróbálható. Szerintem ez nagyon jó kis tésztaalap.





Hozzávalók:
150 ml cocomas (nem paleózóknak 175 g natúr joghurt)
3 tojás (M-es)
1/2 rúd vanília kikapart magjai, vagy 1 tk vaníliaaroma
4 evk eritrit (ennyivel nem lett túl édes, ezért ízlés szerint adagoljátok, nekem így tökéletes volt)
50 ml kókuszolaj
1/2 csomag sütőpor
2 evk kókuszliszt
120 g kókuszreszelék
(Ha a tészta így nagyon híg lenne, lehet hozzá még adni kókuszreszeléket vagy kevés kókuszlisztet. A tésztának sűrű galuskatésztára kell hasonlítania)

1 kis doboz málna

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A málna kivételével a hozzávalókat elkeverjük, előbb a nedves, aztán a száraz hozzávalók sorrendjében. Sütőpapíros tepsibe tesszük, elegyengetjük és a tetejére szórva a málnát, kicsit belenyomkodjuk. 

200 fokon 20 percet sült.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...