2014. március 20., csütörtök

Gluténmentes kakaós csiga (cirokliszttel)

Van már néhány gm kakaós csiga a blogon, de ezt muszáj volt posztolnom, mert nagyon-nagyon finom lett. Ropogós és mégis puha, csokis ízű, édes falat.
Azért is fontos megörökítenem, mert a cirokliszttel a normál gluténmentes lisztkeveréket kicsit egészségesebbé, rostdúsabbá lehet tenni. És nem utolsó sorban a kicsit krétapor ízű beütését el lehet tüntetni vele. :)



Hozzávalók:
250 g Schar mix B
2 púpozott evk (45 g) cirokliszt
1,5 dcl víz
1 Danone Aktivia natúr joghurt
1 csomag száraz élesztő
1 evk burgonyapehely
1 kk fiber husk
2 evk cukor
jó csipet só
2 evk olaj
A töltelékbe:
5 g olvasztott margarin
2 evk kakaópor
2 evk cukor
1 csomag vaníliás cukor

A liszteket, sót, cukrot, fiber huskot, burgonypelyhet tálba mérem. A vizet összekeverem a joghurttal és beleszórom a száraz élesztőt, hagyom kicsit felfutni. A lisztes keverékhez adom és dagasztani kezdem a tésztát. Ragacsos állagú lesz, nem gyúrható, de nem baj. Alaposan rizslisztezett felületre borítom a tetejére is szórok bőven rizslisztet és téglalap alakúra (kb. 0,5 cm magas) nyújtom. Ahol ragad, meg kell szórni rizsliszttel. Megkenem az olvasztott margarinnal, megszórom a korábban összekevert cukros kakaóval és feltekerem. Rizslisztes késsel 1 cm-s darabokra vágom és tepsire teszem (szilikonos sütőpapírral bélelt). Fél órát letakarva a sütőben (25 fok, zárt ajtó) kelni hagyom, majd a sütő aljába egy edénybe vizet teszek és a sütőt 200 fokra kapcsolom. A csigákat barnulásig sütöm.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...