2014. március 19., szerda

Diós cirokmuffin (gluténmentes)

A muffin ötlete a Maléna konyhájából való. Olyan guszta képeket tett fel róla Marika, hogy feltétlen ki kellett próbálnom. Viszont sok hozzávalóm hiányzott, így jócskán átalakítottam a receptet. Ha tej- és tojásmentes verzióban és narancsos ízben szeretnétek kipróbálni, menjetek Marika blogjára :) A mini kuglófformát meg már muszáj volt kipróbálnom, ezért nálam abban készült. Nagyon finom kis sütemény lett.

Hozzávalók:
1 csésze cirokliszt
2/3 csésze mandulaliszt
1/2 csésze kukorica keményítő
1 kk fiber husk
pici só
2 tojás
1/2 csésze tej
1 kk sütőpor
2/3 csésze dió
1 bő evk méz
1/2 bögre barna cukor
1 kk vaníliapor

A klasszikus muffin elkészítési forma: nedves anyagok elkever (tojás, tej, cukor, méz, vanília), hozzáadjuk a száraz anyagokat, összekeverjük (nem kell sokáig) és szilikonos minikuglófformába, vagy tetszőleges formába öntjük. Szerintem jól megy hozzá az aszalt áfonya, más formában készítettnek szórtam a tetejére, de akár mazsola is. Olyan fini délutáni kávéhoz való sütemény. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...