2013. május 25., szombat

Zöld leves



A kép innen származik. (én borzalmasakat készítettem volna csak róla, ami nagyon rontotta volna ennek a szuper levesnek a renoméját, így inkább ezt a képet vettem kölcsön)

Igazi, finom, melengető és súlycsökkentő leves, ami egyébként langyosan és hidegen is finom volt. Valahogy úgy megkívántam a zöldeket, volt is elfekvőben egy-egy kevés mindenből a hűtőben, fagyasztóban, így arra is tökéletes volt, hogy a maradékokat felhasználjam. A petrezselyem nagyon üde ízt adott neki. El tudom képzelni egészen más zöldekkel, snidlinggel, kaporral, csalánnal, stb., nekem most ezek voltak kéznél. 
A férjemnek elmeséltem, még a főzés előtt, hogy mire készülök, és elég furán nézett, és azt mondta, nem tudja elképzelni, hogy milyen íze lesz. Igaz, hogy neki még azt mondta, kókusztejjel fogom krémesíteni, de végül nem kívántam az édes ízt, így inkább a magyaros tejfölnél maradtam.


Hozzávalók:
5 szál újhagyma
100 g (fagyasztott) spenót
200 g (mirelit) brokkoli
1 evk reszelt friss gyömbér
1,5 l zöldségleves alaplé (bio kockából)
1 tejföl
1 evk rizsliszt
1 csokor petrezselyem

A hagymákat felkarikáztam és egy evk kókuszolajon megpároltam, hozzáreszeltem a gyömbért is. Hozzádobtam a fagyasztott spenótleveleket és a mirelit brokkolit, felöntöttem a zöldséglevessel. Hagytam főni, majd mikor minden puha volt belevágtam a petrezselymet és még kis főzés után összeturmixoltam. A tejfölt elkevertem az evk rizsliszttel és egy merőkanál levessel és behabartam vele a kész levest. Ízesítettem kis sóval és fehér borssal és készen is volt. 
Sajtgaluskát főztem hozzá, de azt külön vízben megfőztem és betétként beletettem. 

Hozzávalók:
1 tojás
5-6 dkg reszelt sajt
3 evk zabpehely
Ezeket összekevertem és kis galuskákat formázva megfőztem. Kicsit szétesős lett, úgyhogy lehet, hogy nem ez hozzá a legjobb recept.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...