2013. május 11., szombat

Feta sajtos spenót pite

A recept a Kifőztük májusi számában jelent meg. Rögtön megtetszett és a furcsa helyzet állt elő, hogy minden hozzávaló volt itthon, úgyhogy egy piknikre készülve nekiálltam és elkészítettem. A recept több spenótot írt, de nekem az nagyon soknak tűnt, a liszt nem vett volna fel ennyit, szerintem.
Nagyon finom lett, főleg langyosan, a réten, a fák árnyékában fogyasztva (egy kis bor, vagy sör jól jött volna még hozzá, de nekem erre most gondolnom sem szabad, lévén, hogy a pocaklakóra tekintettel kell lennem).






Hozzávalók:
a tésztához:
220 g liszt
100 g vaj
100 g spenótpüré (nálam fagyasztott, kiolvasztva, kinyomkodva volt ennyi)
1 kk só
1 tojás sárgája
a töltelékhez:
150 g feta sajt
2 tojás
250 g mascarpone
egy kis marék friss bazsalikomlevél összevágva
1 gerezd fokhagyma

tetejére fenyőmag pirítva

A tészta hozzávalóit a tojás és spenót kivételével a robotgép táljába tettem és a késsel összeállítottam, tapadós, de morzsálódós lett. Utána hozzáadtam a tojássárgáját és a kinyomkodott spenótot és hamar összegyúrtam. A hűtőben pihent másnapig. Másnap kinyújtottam és a tepsibe simítottam, a széleit levágtam, 180 fokon 20 percig elősütöttem, lencsét használva nehezéknek. Addig a töltelék hozzávalóit összekevertem, rákanalaztam az elősütött tésztára és még 20 percig sütöttem 180 fokon, míg a teteje barnulni kezdett. A megpirított fenyőmaggal megszórtam.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...