2013. február 4., hétfő

Gluténmentes briós

Ábel ovijában briiós volt a reggel, és szerettem volna, ha ő is azt reggelizik. Így este otthon megpróbáltam brióst készíteni. Szerintem nagyon jó lett, frissen puha, finom és édes. Másnap, bár azonnal becsomagoltam kicsit keményebb, de azért nem volt rossz. A nagy részét lefagyasztottam, mert így megelőzhető a kiszáradása, fagyasztóból kivéve, szobahőmérsékleten felengedve olyan, mintha frissen sült volna.



Hozzávalók:
30 dkg Schar mix B
2 dkg élesztő
250 ml tej
40 g olvasztott kókuszolaj
(vagy margarin, vagy vaj, szintén olvasztva)
6 kk barna cukor
pici só
1 tojás felverve

A tejbe kanalaztam a cukrot, és belemorzsoltam az élesztőt. Összekevertem és hagytam felfutni. A lisztet tálba mértem, a kókuszolajat felolvasztottam. A liszt közepébe öntöttem a felfutott élesztőt és elkeztem dagasztani a tésztát. Mikor összeállt, beleöntöttem a kókuszolajat is, és a felvert tojás egy részét (kb. 2/3-át, a többit a kenésre szántam). A tészta szépen összeállt, azonnal habzsákba töltögettem és briós formát nyomtam a tepsire. Egy nagy tepsinyi briósom lett, elfelejtettem megszámolni. Betoltam a sütőbe és hagytam kelni fél órát, aztán 200 fokra bekapcsoltam a sütőt, az aljába tettem egy kis tálkában vizet és elkezdtem sütni a briósokat. Mikor félig megsültek, kicsit átkentem őket vízzel és megszórtam barna cukorral. Lehet, hogy ezt az elején is meg lehetett volna tenni, de féltem, hogy rá karamellizálódik. 
Ábel azt mondta, hogy nagyon - nagyon finom lett. 



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...